Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Ντάνιελ Κέλμαν:"Φήμη".

Η «Φήμη» είναι ένα μυθιστορηματικό σύνολο, που απαρτίζεται από εννέα σπονδυλωτά επεισόδια που αφορούν τη φήμη και την εξαφάνιση, την αλήθεια και την πλάνη δοσμένα μέσα από ευφάνταστες καταστάσεις, με πρωταγωνιστές πρόσωπα που απλώνονται σε διαφορετικά επίπεδα, με χαρακτηριστικές ανατροπές. Στις ιστορίες, κάποιος αγοράζει ένα κινητό τηλέφωνο και ξαφνικά δέχεται κλήσεις που απευθύνονται σε κάποιον άλλο. Eπειτα από μια σύντομη φάση δισταγμού αποφασίζει να αφεθεί σε ένα παιχνίδι με μια ξένη ταυτότητα.


Κάποιος ηθοποιός σταματά από τη μια μέρα στην άλλη να δέχεται κλήσεις, λες και κάποιος άλλος του έκλεψε τη ζωή.
Eνας συγγραφέας κάνει δυο ταξίδια μαζί με μια γυναίκα που ο μεγαλύτερος εφιάλτης της είναι να βρεθεί ξαφνικά να παίζει τον ρόλο ηρωίδας στα έργα του.
Ένας μπλόγκερ δεν έχει μεγαλύτερη επιθυμία από το να δει κάποτε τον εαυτό του ήρωα σε μυθιστόρημα.
Μια συγγραφέας ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι στην Kεντρική Ασία και χάνονται τα ίχνη της.
Μια ηλικιωμένη κυρία εκλιπαρεί και προκαλεί τον συγγραφέα που τη δημιούργησε.
Την ίδια στιγμή ο διευθυντής μιας εταιρίας κινητής τηλεφωνίας χάνει τα λογικά του ζώντας μια διπλή ζωή ανάμεσα σε δύο γυναίκες.
O 34χρονος συγγραφέας γεννήθηκε στο Μόναχο και θεωρείται το νέο μεγάλο ταλέντο της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Σπούδασε Φιλοσοφία και Λογοτεχνία και είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων του Μάιντς, καθώς και της Γερμανικής Ακαδημίας Γλώσσας και Ποίησης.
Δημοσίευσε στην ηλικία των 22 χρόνων το πρώτο του μυθιστόρημα. Κέρδισε την αναγνώριση από το μυθιστόρημά του «Eγώ και ο Kαμίνσκι» (Εκδόσεις «Kαστανιώτης», 2008) το 2004. Τα σύνορα ξεπέρασε την επόμενη χρονιά με το μυθιστόρημα «Η μέτρηση του κόσμου» (Eκδόσεις «Kαστανιώτης», 2007) που μεταφράστηκε στις σπουδαιότερες γλώσσες του κόσμου.
Σπαρακτικά ειρωνικό τοπίο.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου